Парламентът на Пакистан свали от власт премиера Имран Хан, съобщи АП.

...
Парламентът на Пакистан свали от власт премиера Имран Хан, съобщи АП.
Коментари Харесай

Парламентът на Пакистан свали от власт премиера Имран Хан

Парламентът на Пакистан свали от власт премиера Имран Хан, заяви АП.

Агенцията прецизира, че Имран Хан е изгубил вота на съмнение, пожелан от опозицията.

До него се стигна, откакто обединената съпротива реализира съглашение за сформиране на ново държавно управление.

Имран Хан прикани поддръжниците си да излязат по улиците след гласуването в опит да окажат напън върху Народното събрание за провеждане на предварителни избори.

Бившият министър председател даже упрекна, че опозицията е влезнала в скрит план със Съединени американски щати, с цел да го смени отпред на държавното управление.

Председателят на Народното събрание Аяз Садик посочи, че гласуването за нов министър-председател ще е в понеделник. Той ще е на власт до октомври 2023 година, когато ще се проведат идващите постоянни избори в Пакистан.

Припомняме, че Имран Хан е някогашен капитан на националния тим по крикет на Пакистан.

Той беше определен за министър председател през 2018 година, като даде обещание да се бори с корупцията и да съживи стопанската система. Тези обещания не бяха изпълнени, а сега Пакистан е изпаднал във финансова рецесия.

Междувременно Федералната организация за следствие (FAR) на пакистанското Министерство на вътрешните работи е инструктирана да попречи на държавни чиновници да пътуват в чужбина без " документ за липса на възражения ". Това оповестява местният вестник Dawn ( " Зора " ) в неделя, базирайки се на върховен представител на FAR.

Припомняме, че Имран Хан посети Москва след началото на съветската експанзия в Украйна и подкрепяше руския президент Владимир Путин.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР